12 Aralık 2011 Pazartesi

| “Sözde” haber dili!

Bu tuhaflık TRT haber bültenleriyle sınırlı kalsa biraz olsun anlamaya çalışacağım, ama nedense tüm medyayı esir almış durumda. Propaganda dilinin en azından muhatabını ikna edeceği öngörülür, ama bundan acı bir mizah dışında başka bir sonuç çıkmıyor maalesef.


“Sözde Ermeni soykırımı”, “sözde Kürdistan bayrağı” diye diye iş “sözde terör örgütü” demeye kadar vardı. Nedir yani, terör örgütü değildir demeye mi getiriyorsunuz? Peki, “terör örgütünün sözde lideri”ne ne demeli? Bu sefer terör örgütü “özde”, lider “sözde” oluyor nedense! Sanki adam Kanarya Sevenler Derneği’nin başkanı da, boş zamanlarında diğer tarafa liderlik ediyor.

Bu “sözde” örgütün Terör Örgütleri Listesi’ne alınması için bazı ülkelerle müzakereler sürdürülürken adamlar bir hükümet bildirisini kendi dillerine çevirip sormuyorlar mıydı acaba siz bunun “özde” terör örgütü olmadığını kendiniz söylüyorsunuz diye?

Konuşmayı yeni öğrenmeye başlayan bir bebeğin öğrendiği sözcüğü yanlış yerlerde kullanması gibi bir şey bu. Bırakın bu “sözde” haber dilini. Biraz olgunlaşın artık, bu ne çocukluk?