22 Mart 2009 Pazar

| Bunlar kimin çocukları?

Haberin, sıradan haberler arasına sıkıştırılarak verilmesi bile zihnimizin neleri normalleştirdiğini gösteriyor. Oysa bu vahşetin sayfalara sığmaması, sayfaları parçalaması gerekmez miydi?


İsrail askerlerinin yaratıcılıklarına hayran kalmamak mümkün değil! Ordu, bunların kabul edilebilir şeyler olmadığı açıklamasını yapsa da, eski bir İsrail askeri olan barış gönüllüsü Michael Maniken, “Ordu, içinde birkaç çürük elma olduğundan sürekli bahsediyor, ama bu tişörtler genel bir sorun olduğunun kanıtı...” diyor.

E, daha yirmili yaşlarında insanlık katili canavarlara dönüşmüş bu askerler çiçek seralarında yetişmiyor herhalde!

Hamile bir kadını hedef tahtasına koyup “Bir atışla iki ölüm!” diye haykıran caniliği ya da vurularak öldürülen bebeğinin yanında ağlayan Filistinli bir anneye “Prezervatif kullansa daha iyi olurdu!” diyen bir vahşeti hangi vicdan kaldırabilir, bilemiyorum.

Güncelleme [ 22 MART 2009, PAZAR ]

Tabii, İsrail’de tam tersi mesajlar taşıyan tişörtler tasarlayanların olduğunu da söylemezsek haksızlık olur. “Israelis and Palestinians. Two people, one future.” (İsrailliler ve Filistinliler. İki halk, tek gelecek.) mottosunu taşıyan
Jewish Voice for Peace (Barış İçin Yahudi’nin Sesi) adlı sitede örnekler yer alıyor.

İsrailliler arasında da “umut” taşıyanlar var. Ben, siteden bir poster indirdim. İsrailli kızın yüzünde “İşgali reddediyorum!” yazıyor.