13 Şubat 2009 Cuma

| One minute! Go beyond!

Geçtiğimiz yıllarda Ertuğrul Günay’la birlikte başlattığı Müslüman-sol hareketiyle kendinden söz ettiren, şu anda ise SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Bekaroğlu’nun “Başörtülüler cip kullanamaz!” dediği röportajın basında haber konusu olduğu ve Sabah’tan Emre Aköz’ün “Müslüman kadınlar cip kullanmasın mı?” başlıklı yazısının yayımlandığı gün (bugün) Land Rover’ın “One minute!” başlıklı bir ilanıyla karşılaştık.


Cipin, görgüsüz (ya da sonradan görme) yeni AKP zenginlerinin sembolü haline geldiğinin iddia edildiği bugünlerde Davos dolaylarından devşirilen bu başlık için “uyanıkça” mı, yoksa “zekice” mi diyelim, bilemem.

Land Rover’ın sloganı “Go beyond”ın, “sınırları aş”, “ötelere git” gibi anlamları yanında, zorlayarak olsa bile “ahirete uç” şeklinde de tercüme edilebileceğini söyleyip bir Cuma günü esprisiyle mevzuyu kapatayım.

Sosyolojiyi ilgilendiren konulara sosyologlar baksın, değil mi?

Güncelleme [ 2 MART 2009, PAZARTESİ ]

Gözden kaçırmışım; Ali Saydam, 25 Şubat 2009 tarihli yazısında konuya değinmiş ve yaklaşımı “uyanıklık” olarak değerlendirme noktasında karar kılmış.