15 Eylül 2007 Cumartesi

| Dünya popüler kültürünün düzeyli bir aynası: The Cool Hunter Türkiye’de...

Tasarımındaki yalın şıklığı, fotoğraf kalitesindeki istikrarı ile göz dolduran, takip etmekten hem keyif aldığım hem de öğretici bulduğum The Cool Hunter, artık Türkiye’de ve Türkçe...


The Cool Hunter | Türkiye sitesi, kendisini “Çalışmalarını şehir yaşamı, tasarım, moda, müzik ve popüler kültür alanları çerçevesinde gerçekleştirmek üzere konumlanmıştır. Zevklerde, tarzlarda ve toplumda öne çıkan ilgi odakları konularında, her zaman için bir adım ileride durmayı başararak, okuyucularına en son ve en yeni olanı iletmeye çalışır.” şeklinde tanımlıyor.


Dünyadaki toplumsal değişimin tezahürlerini yakından izlemek isteyenler için tasarım, yaşam tarzı, seyahat, müzik, kitap, sanat, moda, ekodünya, gösteriler, sokak, reklamlar, etkinlikler, mimarlık, çocuklar, mağazalar, yeme içme sanatı ve ev gibi temel başlıklar altında en yeni ve özgün haberleri kaliteli fotoğraflarla sunan The Cool Hunter, misyonunu şöyle açıklıyor:

“İnternet kaynaklı erişim noktası olarak her şeyin en iyisini, en, yenisini ve en şık ve zarif olanını bulur ve sizlere sunmayı amaçlar. The Cool Hunter, bir anlamda şıklık ve zerafet avcısıdır. Yeni tarzlar ve kültürel eğilimleri yakından takip etmek isteyen günümüz popüler kültür insanının isteklerine karşılık vermek amacıyla tasarlanan site, onların istekleri doğrultusunda yapılanmaktadır.

Cool Hunter’ın varoluşunun özünde, bölgelerle yerel olarak sınırlanmayan, ‘global anlamda bilgi akışı ve yönlendirmesi’ yatmaktadır. Keşfedilmemiş ve en yeni olanı tutkuyla isteyen bir toplumda... The Cool Hunter yarının en moda olacak olanını bulan ve işaret eden bir referans noktası kimliği ile hareket eder.

The Cool Hunter, dünya çapında lokalleşip büyüyerek internet ve ‘coolhunting’ dünyasında bir ilke adım atmıştır. İlk Amerika ile başlayan sonra Avusturalya ile devam eden bu yolculuk, üçüncü olarak - lk defa İngilizce dışında bir dilde, Türkçe- Türkiye’de! İtalya, İngiltere ve Fransa da Türkiye’yi takip ediyor. Bir süre sonra The Cool Hunter dünyasının dil ve kültür bakımından farklı üyeleri olan siteler birbirlerinden beslenerek ve öğrenerek izleyicilerine çok farklı olanaklar sunacaklar.

Türkiye’den seçilmiş ‘cool’ haberlerin de ekleneceği The Cool Hunter | Türkiye, çok önemli bir misyon üstlenmiştir. The Cool Hunter | Türkiye’de yayınlanacak Türkiye ile ilgili haberlerden bazıları şimdilik Amerika ve Avusturalya, yakında Avrupa The Cool Hunter sitelerinde yayınlanacaktır. Böylece Türkiye’den keşfedilmeyi ve dünya platformuna taşınmayı hakeden yaratıcı fikirlerin önünü açmış olacağız.”