1 Şubat 2008 Cuma

| “O dağın ardında ne var?”

Aras doğuya akıyordu. Onun suyuna gitseydi sılada kalırdı. Dağın önü sıla, ardı gurbetti çünkü... Ama bütün yükselişlerin miladı gurbete yelken açmak değil miydi? O, Ağrı Dağı’nın karlı dumanlı zirvesine dikmişti gözlerini... Kendisiyle ilgili bir biyografi çalışması yaparken, Sevgili Aylin Süer’in onun dilinden kurduğu cümle hiç silinmemiş belleğimden: “O dağın ardında ne var?”


O, Aras’ın öte tarafa akan coşkun sularına inat “o dağın ardını” merak ediyordu. Dağı aştı, hızlı adımlarla katettiği yolun ardından koskoca bir sektörün öncüsü oldu.

Aceleciydi. Hızlı adımlarla yürürdü. Kocaman yüreğinde bir çocuk heyecanı yaşatırdı daima... Hepimizin önünde duran en yaman dağı da hepimizden önce aştı. Acı düştü yüreğimize...

Önceki gece kargo sektörünün duayeni Celal Aras’ı yitirdik. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

BUGÜN (1 ŞUBAT 2008) 9.30’DA ARAS HOLDİNG KAVACIK MERKEZ BİNASINDA TÜM SEVENLERİNİN VE HOLDİNG ÇALIŞANLARININ KATILACAĞI BİR TÖREN DÜZENLENECEK, TEŞVİKİYE CAMİİ’NDE KILINACAK ÖĞLE NAMAZINI MÜTEAKİP ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI’NA DEFNEDİLECEKTİR.