19 Şubat 2006 Pazar

| Bazı marka “duruş”ları ya da “durum”ları...

Hayatımızda ne kadar çok "ilişki" yaşıyoruz. Markalarla yaşadığımız da bunlardan biri... Her markanın kendine göre bizimle bir ilişki kurma biçimi, birer “kişilik” olarak karşımızda bir “duruş”ları vardır. Birkaç “duruş”a göz atalım mı? Bakınca, siz de hangi markayla ne tür bir ilişki içinde olduğunuzu hemen fark edeceksiniz.


Sadık bir dost

Yediğimiz içtiğimiz, gecemiz gündümüz ayrı geçmez. Sadık birer dost gibidirler. Onlarla hayatımız anlam kazanır, birlikte kendimizi daha güvende hissederiz.

Eski bir arkadaş

Artık çok fazla birlikte olmasak da, hatırladığımızda içimiz cız eder. Alışkanlıklarımız, ilgilerimiz, zevklerimiz, hayat görüşümüz farklılaştığı için bir araya gelmemiz zordur. Ama severiz, sayarız onları hala...

Rahmetli

Güzel anılarımız olmuştur, bazan eski dergilerin sararmış sayfalarında ilanlarına rastlar, birlikte geçirdiğimiz günleri yad ederiz. O, yoktur artık.


Uzak komşu

Sabahları işe giderken ya da pazarları mahallede karşılaşır, şöyle bir selamlaşırız, ama hiç muhabbetimiz olmaz. Kötü biri değilse de kişiliklerimiz farklıdır. Fakat o, diğer komşuyla çok samimidir, her pazar bahçede ızgara yapar, birlikte maça giderler.

Ulaşılmaz

O bir stardır, bir araya gelmemiz rüyalarımıza bile sığmaz. Yalnızca uzaktan hayranlık besleriz, o kadar... Bazan da tam tersi, uzanamadığımız için “murdar” deriz.

Yabancı

Varlığından haberdar bile değilizdir.

Kenar mahalle dilberi

Cilveli, sevimli bi’şeydir, ama hiç güven vermez. Kime yar olacağı, ya da yarın nereye gideceği, ne yapacağı belli değildir.

Maymun

Bizimle yakınlık kurmak için eşimize, dostumuza, arkadaşımıza benzemeye çalışır, onlara öykünür. Ama bu tavırları o kadar sırıtır ki... Oysa kendi doğallığında olsa belki daha fazla saygı duyarız.

Süfli

Zaruretten bir araya geliriz, ama birlikte olmaktan, toplum içinde birlikte görünmekten hoşlanmayız.

Metres

Arada bir kaçamak... Sonra yine eve dönüş.

İş arkadaşı

Bazan kendimiz seçemeyiz. Kimisiyle ilişkimiz 18.00 itibariyle son bulur, kimisiyle ise bazan akşamları da birlikte olur, bi’şeyler yer içeriz.


Sevgili

Aşk ve heyecan... Belki uzun bir ilişkinin başlangıcı, belki kısa sürecek bir serüven... Bir süre birbirimizin kusurlarını görmezden geliriz. İlişki derinleştikçe de sürüp sürmeyeceği belli olmaya başlar.



Nikahlımızdır. Mantık evliliği de olsa, aşk evliliği de olsa belli bir aşamadan sonra anlamlı bir ilişkiye dönüşebilir. Çoluk çocuk ve birçok ortak mahremiyet... Arada küçük tatsızlıklar olsa da yine aynı yastığa baş konur. Yürümüyorsa da yürümez zaten. Biter.

Yine devam ederiz. Veya biraz da siz söyleyin.

Fotoğraflar için, fotoğraf sanatçısı arkadaşım Alp Esin'e teşekkürler... Desteğini her zaman bekliyorum Alp.